Autor | Wypowiedź |
2020-04-02, 11:52
Pomógł 1 raz(y).
|
Dzień dobry, Chcąc polepszyć wydajność SW (wersja 2014 SP5.0, system Win10, karta Quadro M4000) zainstalowałem najnowsze sterowniki Nvidii - wersję 442.74. Niestety to pogorszyło sprawę w ten sposób, że obecnie próba obracania/przybliżania każdego złożenia, nawet prostego, skutkuje chwilowym "zamrożeniem" obrazu. Znaczy to, że po poruszeniu myszką lub scrollem obraz, zanim się zmieni, przez pierwszych kilka sekund nie odpowiada, a czasem wręcz chodzi klatkami. Downgrade sterowników do poprzedniej wersji (386.01) niestety nie naprawił sytuacji. Podejrzewam, że mogła przestawić się jakaś opcja, która to powoduje, ale nie jestem w stanie wyłapać która. Czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji? Pozdrawiam |
|
|
2020-04-03, 07:01
Pomógł 1 raz(y).
|
Witam, a masz może w komputerze kartę zintegrowaną oprócz tej Quadro , bo ja tak mam i musiałem wyłączać tą zintegrowaną bo ją w 1 kolejności wykrywało przy korzystaniu z solida , jak ją wyłączyłem SW zaczął korzystać z QUADRO. Nawet koleś ze wsparcia tech tak robił. |
|
|
2020-04-03, 07:32
Pomógł 1 raz(y).
|
Witam, Nie mam. Na razie polecono mi uruchomienie SW w dwóch trybach awaryjnych przy czym w drugim trybie problem nie występował. W dalszej kolejności polecono naprawienie instalacji, tylko że opcja Napraw nie pojawia się w Menedżerze instalacji. :) Być może jakiś konflikt z Win10. |
|
|
wsparcie tech, audyty, szkolenia
2020-04-17, 09:18
Pomógł 10 raz(y).
|
Cześć, Zgadza się. Najlepiej w przypadku jak kolega opisał, uruchomić SOLIDWORKS w trybach awaryjnych. Pierwszy tryb mówi o problemach z kartą graficzną (głównie sterownik), drugi tryb odpowiedzialny jest za opcje programu. Naprawa powinna pomóc, ewentualne wygenerowanie rejestrów aplikacji na nowo. Pozdrawiam, Kajetan |
|
|