SolidWorks >> Rysunki >> Odnośniki - gwiazdki zamiast numeru elementu
Autor Wypowiedź
2017-11-15, 10:16
Pomógł 1 raz(y).
Dlaczego w niektórych przypadkach (tylko wybrane elementy z toolboxa) w odnośniku pojawia się gwiazdka (odpowiada elementom 15, 16, 22 - jak zaznaczono na rysunku) a w niektórych jest to od razu numer (12, 13)?
W jaki sposób pozbyć się gwiazdek?


Parę danych:
SW2016
Złożenie: niektóre elementy modelowane ręcznie, niektóre pobrane od producenta (motoreduktor) + łączniki z toolboxa.
 
.
2017-11-15, 10:38
Pomógł 50 raz(y).
Sprawdź czy konfiguracja widoku jest taka sama jak konfiguracja listy materiałów.
 
2017-11-15, 11:25
Pomógł 1 raz(y).
Dzięki za naprowadzenie.
Na przyszłość: problem leżał w grupowaniu konfiguracji części LM.
 
_
2018-02-09, 07:35
Pomógł 0 raz(y).
Gwiazdki nieraz się pojawiają kiedy zmienimy we właściwościach konfiguracji nazwę. Należy wtedy dobrze przebudować plik, a jeśli to nie pomoże to zapisać wszystko, wyłączyć program i włączyć. Nie wiem dla czego tak się dzieje ale wiele razy miałem taki przypadek.

Pozdrawiam
Krzysztof
 
.
2019-07-03, 11:12
Pomógł 50 raz(y).
Udawało mi się nieraz te gwiazdki zwalczyć, ale teraz żaden sposób nie pomaga.
W helpie jest tak napisane:

Odnośniki wyświetlają gwiazdkę (*), jeżeli:

Komponent jest ustawiony na Wyklucz z listy materiałów.

- lub -

Widok rysunku jest ustawiony na Zachowaj połączenie z LM i komponent nie jest w konfiguracji wyświetlanej w LM.

Żaden z tych przypadków u mnie nie występuje a gwiazdki wkurzająco tkwią i nie da się ich zwalczyć.

PS.
Udało mi się. Przy takim ustawieniu pojawiły sie numery na odnośnikach:




Ale sukces jest połowiczny bo nie da się oddzielić różnych konfiguracji części przy tej samej nazwie.
 

PSWUG

Strefa Resellera

Publikuj

Społeczność

Ankieta

Linki

RSS

BOT