Autor | Wypowiedź |
2015-03-03, 08:43
Pomógł 0 raz(y).
|
Natenczas po stworzeniu widoku rozstrzelonego i powrocie do stanu złożonego, jak chcę znowu widok rozstrzelić to musze powtarzać całą operację od nowa. Zapewne wynika to z mojej niewiedzy, sta pytanie: czy jest możliwość zapisania widoku rozstrzelonego w 1) złożeniu 2) częsći żeby działało to napodobnej zasadzie jak rozłożenie arkusza blachy (tzn klikam na ikonkę i pokazuje się widok rozstrzelony, klikam drugi raz na ta samą lub inną ikonkę i widok jest z powrotem złożony)? I w każdej chwili mógłbym wrócić, poprzez kliknięcie na ikonkę, do tego samego rozstrzelenia. |
|
|
2015-03-03, 09:14
Pomógł 1 raz(y).
|
Roztrzelenie zapisywane jest automatycznie po "zaprogramowaniu" kroków roztrzelenia i zatwierdzeniu, następnie należy klikąć w Drzewie operacji na dane zlożenie prawym przyciskiem myszy i klikąć zwiń aby powrócić do stanu oryginalnego i rozwiń aby pokazać zaprojektowany roztrzał. |
|
|
2015-03-03, 10:15
Pomógł 0 raz(y).
|
Dzięki. A podpatrzyłem że pojawia się u ciebie zaznaczona na czerwono ikonka, której u mnie nie ma. Co to jest? |
|
|
2015-03-03, 10:40
Pomógł 1 raz(y).
|
Jest to Wizualizacja dynamicznego odniesienia, szczerze nie używam tego więc nie podejme się tłumaczenia działania. U mnie jest SolidWorks 2015 SP0 , i może masz inną wersje programu albo nie jest to włączone w opcjach. |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2015-03-03, 11:15
Pomógł 406 raz(y).
|
Ta ikonka nie ma nic do rozstrzelenia, pokazuje co od czego zależy. Potwierdzam, widok rozstrzelony jest automatycznie zapisywany pozatwierdzeniu zielonym ptaszkiem. |
|
|