Autor | Wypowiedź |
2015-03-18, 15:37
Pomógł 18 raz(y).
|
Mam sobie w katalogu AAA złożenie, niech będzie, że aaaa.sldasm. Złożenie składa się z wielu partów, nazwijmy je od aaaa1.sldprt do aaaa500.sldprt Potrzebuję mieć drugie, takie same złożenie z takimi samymi partami (ale nie tymi samymi) w katalogu BBB. Chodzi o to, aby pierwsze mieć w oryginale, a te w katalogu BBB poddam wielu zmianom. I chodzi o to, aby oba złożenia były względem siebie niezależne, abym mógł otworzyć oba jednocześnie i zmiana czegoś w jednym nie przenosiła się do drugiego. Jak to się powinno robić? |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2015-03-18, 20:08
Pomógł 406 raz(y).
|
Zobacz tutorial kopiowanie złożeń ze str: http://www.szkoleniasolidworks.pl/?k=do_pobrania. Ogólnie nie jest to skomplikowane, problemy w mojej ocenie pojawiają się, jeżeli pliki mają zewnętrzne odniesienia i tam pozamieniamy nazwy. Ale nie wiem czy u Ciebie będzie taka sytuacja występowała. |
|
|
2015-03-19, 04:57
Pomógł 36 raz(y).
|
Witam. Tak jak Paweł pokazał, trzeba zrobić plik przenośny tego złożenia z dodaniem przedrostka lub przyrostka i zapisać to w nowym folderze. Natomiast jeśli jest już zrobiona dokumentacja 2D, to lepiej jest wszystkie części 3D, podzłożenia, złożenia, dokumentacja 2D, wrzucić do jednego folderu, otworzyć najwyższe złożenie 2D i dopiero zrobić plik przenośny z zaznaczeniem "Uwzględnij rysunki", a SW zabierze cały model z dokumentacją 2D włącznie. Po modyfikacji jakiś części 3D, złożeń......itd (w nowym złożeniu) to po otwarciu dokumentację 2D SW zaktualizuje również tą dokumentację. Podrawiam. |
|
|