Autor | Wypowiedź |
Anderk
2018-12-20, 13:04
Pomógł 0 raz(y).
|
Witam wszystkich. Mam pytanko: Mam wykonać ruch z prostokątny po krzywce. Prostokąt 250x350 z promieniami R10. Czy jest opcja w SolidWorks aby jakoś wyznaczyć krzywkę- narysować. Nie bardzo mam pomysł i nie bardzo wiem czy Solid ma takie możliwości. Może przez symulacje krzywki , fajnie jakby symulacja montion pozwalała na wyrysowanie takiej krzywki względem wyznaczonego obiektu. Pomożecie? W załączniku podsyłam prymitywa do wglądu , ale myślę ze on wystarczy aby zrozumieć o co mi chodzi |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2018-12-20, 16:23
Pomógł 406 raz(y).
|
Dodatek Motion (pakiet Premium) i jest dokładnie takie narzędzie pozwalające na tworzenie krzywek poprzez eksport krzywej powstałej podczas ruchu. https://www.youtube.com/watch?v=To0_U0DPWrU |
|
|
Anderk
2018-12-21, 07:53
Pomógł 0 raz(y).
|
Dzięki Panie Pawle . uff... dobrze że jest taka opcja . A powiesz mi jeszcze jak dodać napęd do mojego pliku , jaki i gdzie ? |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2018-12-21, 09:28
Pomógł 406 raz(y).
|
Na dole jest ikonka obok sprężyny. Ale żeby można było rysować krzywe to należy to robić z włączonym dodatkiem Motion. Bo napędów też można używać w tzw. ruchu podstawowym. |
|
|
Anderk
2018-12-21, 10:33
Pomógł 0 raz(y).
|
witam , tak Panie Pawle to znalazlem , tylko już przy samym wskazywaniu co wskazac jako nabęd aby to miało ręce i nogi , obrotowy, liniowy , po scieżce , ktorey lement wskazac jako napęd ....? Jakie wiązania ? |
|
|