Autor | Wypowiedź |
2019-01-29, 18:03
Pomógł 0 raz(y).
|
Otrzymałem złożenie konstrukcji wykonanej w Inventorze z profili zamkniętych i blach jako plik STEP. Musze wykonać dokumentacje warsztatową. Zapisałem złożenie jako złożenie w solidworks. Wygenerował mi podzłożenia oraz elementy luźne. Wszystkie pod złożenia są bez wiązań, jeśli się złapie jakiś element to można go przesuwać. Czy jest jakaś możliwość zablokowania elementów aby tworzy całość? |
|
|
2019-01-29, 18:27
Pomógł 36 raz(y).
|
Witam, Każdy step nie ma wiązań. Po otwarciu stepa zaznacz wszystkie części i PPM kilk na nieruchome. Jeśli w tym stepie występują złożenia to to po otwarciu ta sama sytuacja, PPM i nieruchome. Pozdrawiam. |
2019-02-04, 10:18
Pomógł 0 raz(y).
|
Czy otwierając pliki STEP i włączając rozpoznawanie operacji SolidWorks jest w stanie podmienić profile z Inventora na profile z swojej bazy? Bo jeśli daje rozpoznanie operacji w każdym profilu a później otwieram złożenie okazuje się że jest puste. |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2019-02-04, 11:29
Pomógł 406 raz(y).
|
Niestety program nie rozpoznaje operacji człon konstrukcyjny, a zatem nie będzie możliwe utworzenie konstrukcji spawanej (w rozumieniu SW). Jeżeli rozpozna to jako zwykłe wyciągnięcia... Jeżeli są to proste konstrukcje to można je dość łatwo przerobić ale ręcznie. |
|
|