Autor | Wypowiedź |
2021-05-04, 22:02
Pomógł 0 raz(y).
|
Witam Mam złożenie na nim chciałbym zrobić relacje miedzy otworami ale nie mogę. Nie mam punktu środkowego w otworach Dopiero jak zaedytuje szkic to się pojawia. Nie jest to ustawienie globalne bo gdy zaedytuje inne złożenie to punkty ze szkicu sę widoczne. Widoczność szkicu też jest włączona. Help... ![]() |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2021-05-05, 10:16
Pomógł 409 raz(y).
|
Dołącz jakiś obrazek. |
2021-05-06, 11:35
Pomógł 409 raz(y).
|
Średnio na tym coś widać... Może dlatego nie da się zaznaczyć, że jest to tryb dużego złożenia i jest włączone automatycznie Ukryj wszystkie typy (wciśnięte oko). Więc nadrzędnie ukryte są wszystkie szkice, płaszczyzny, osie itp. |
2021-05-06, 15:20
Pomógł 0 raz(y).
|
Faktycznie :) oczko Już wszystko widoczne dzieki |
|
|
.
2023-02-07, 13:45
Pomógł 52 raz(y).
|
Pozwolę sobie włączyć się żeby nie otwierać nowego tematu. Pracuję w SW 2022 i mam problem z wyświetlaniem np. szkiców w złożeniu. Szkic jest włączony jako widoczny ale pomimo różnych czynności nie widać go w złożeniu. Widać go jedynie wtedy gdy kliknę na niego w drzewku, a po kliknięciu gdzieś indziej podświetlenie znika. W menu 'Widok' wszystkie opcje są nieaktywne, niezależnie od stanu przycisku 'Ukryj wszystkie typy'. Nie mam włączonego trybu dużego złożenia. PS. Ciekawostką jest fakt, że w złożeniu nadrzędnym nad tym szkice są widoczne ??? ![]() |
|
|
2023-02-07, 17:05
Pomógł 409 raz(y).
|
Ukrycie wszystkich elementów świadczy o tym, że jest to tryb dużego złożenia (zgaduję bo nie widzę). Więc albo trzeba wyłączyć ten tryb, ale odkliknąć oko i uwidocznić szkic. |
.
2023-02-07, 17:46
Pomógł 52 raz(y).
|
Napisałem, że tryb dużego złożenia jest wyłączony.![]() |
|
|
2023-02-07, 20:43
Pomógł 409 raz(y).
|
Napisałem, że tryb dużego złożenia jest wyłączony No dobrze, ale co wnosi załączony screen? O tym, czy tryb dużego złożenia jest włączony świadczy informacja w pasku stanu. Więc skoro niby jest wyłączony to innej opcji nie ma, że włączyłeś ręcznie oko (ukryj wszystkie typy). Dla jasności, klikając oko (bez rozwijania) ukrywasz wszystko z automatu, wówczas wygląda to tak jak na wcześniejszym obrazku. Jeżeli oko się odkliknie, po rozwinięciu można włączać/wyłączać poszczególne opcje... :) |
2023-02-08, 08:25
Pomógł 18 raz(y).
|
Włącz sobie widoczność tymczasowych osi do takich wiązań. Nie każda cylindryczna ściana ma narysowaną oś, a ta opcja pokazuje oś takiej ściany. |
|
|
.
2023-02-08, 13:28
Pomógł 52 raz(y).
|
Dzięki za pomoc. "No dobrze, ale co wnosi załączony screen? O tym, czy tryb dużego złożenia jest włączony świadczy informacja w pasku stanu." To ustawienia w narzędziach nie wystarczają? "Więc skoro niby jest wyłączony to innej opcji nie ma, że włączyłeś ręcznie oko (ukryj wszystkie typy). Dla jasności, klikając oko (bez rozwijania) ukrywasz wszystko z automatu, wówczas wygląda to tak jak na wcześniejszym obrazku. Jeżeli oko się odkliknie, po rozwinięciu można włączać/wyłączać poszczególne opcje... :)" Poprzednio pracowałem w SW 2015 i tam takich "kwiatków" nie było. Wiele rzeczy w nowej wersji jest inaczej zrobione a to powoduje u mnie irytację :( |
|
|
2023-02-09, 10:04
Pomógł 409 raz(y).
|
No tak, 7 lat przeskoku z wersji na wersję to jednak sporo zmian (nie zawsze na lepsze...) |