Autor | Wypowiedź |
Użytkownik usunięty
|
|
|
Co może być przeszkodą w dodaniu drugiego wiązania koncentrycznego? z pierwszym nie ma problemu, przy drugim inf. o przedefiniowaniu. Odległości wałków są takie same, odległości łożysk również..... |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2011-03-23, 15:03
Pomógł 406 raz(y).
|
To wymuś dodanie tego wiązania i użyj Xperta wiązań - podpowie Ci gdzie jest konflikt. A tak w ogóle zawsze można użyć analizy ochylenia otworów do sprawdzenia, czy aby na pewno są koncentrycznie... |
|
|
Użytkownik usunięty
|
|
|
to co mam poprawić bo już nic nie wiem |
|
|
2011-03-23, 18:52
Pomógł 406 raz(y).
|
Widze dwa wyjścia, albo robisz błąd, którego nie widać albo jest jakiś bug w programie... niestety tylko na podstawie obrazka nic nie wymyślę. Czasem może pomóc wygaszenie i przywrócenie komponentu - ale to mi pomogło czasem jak były podzłożenia elastyczne i pojawiał się komunikat o błędzxie, którego w sumie nie powinno być. |
|
|
Użytkownik usunięty
|
|
|
Kolejny problem, mam złożenie, chcę usunąć jedną część, niknie całe złożenie |
|
|
2011-03-25, 18:22
Pomógł 406 raz(y).
|
Chyba się zgodzimy ze sobą, że oczywistym jest, że to jakiś błąd programu. Niestety z opisów Twoich problemów wynika, że albo program należy przeinstalować, albo jakiegoś service packa zaaplikować (o ile jest coś nowszego w stosunku do tego co obecnie macie). Jedyne co mogę podpowiedzieć, to nagrnanie/przechwycenia problemu za pomocą SolidWorks RX i wysłanie do dystrybutora celem analizy. Jedyne co mi przychodzi do głowy to zapisanie całości wraz z odniesieniami jako kopii i ponowne usunięcie. |
|
|