Autor | Wypowiedź |
2012-06-22, 13:35
Pomógł 0 raz(y).
|
Witam. Problem może i błahy, ale nie mogę sobie poradzić ze zmianą koloru elementu. Gdy chcę pomalować go na biało (malowanie natryskowe), to z szarego robi się jasnoszary. Również tekstura nie pomaga. Może ktoś wie jak to mam zrobić? Dziękuję z góry za każdą pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2012-06-22, 15:20
Pomógł 406 raz(y).
|
Co znaczy "pomalować"? Chodzi o nadanie wyglądu w SW? Jeżeli tak to materiały połyskliwe odbijają otoczenie, a więc ich wygląd zależy od użytej sceny. |
|
|
2012-06-22, 18:45
Pomógł 36 raz(y).
|
Pawle, chyba koledze Janowi chodzi o czystą biel, taką jaką daje karta RealView. Janie, jeśli nie masz karty graficznej FirePro lub Quadro to nie uzyskasz czystej bieli oto przykład: Oto wygląd ze zwykłą kartą grafiki: Oto wygląd z zalecaną przez SW kartą grafiki: Oraz od SW2012 z okluzja otoczenia: Jeśli nie ma się karty graficznej (FirePro lub Quadro) to nie uzyskamy takiego wygladu jak na tych dwóch ostatnich zdjęciach. Pozdrawiam. |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2012-06-22, 18:48
Pomógł 406 raz(y).
|
Kazimierz Kazimierz Janie, jeśli nie masz karty graficznej FirePro lub Quadro to nie uzyskasz czystej bieli Uzyska uzyska. Trzeba zmienić scenę, dodać odpowiedni materiał i oświetlenie. Ale wcześniej musimy się dowiedzieć o co chodzi dokładnie w pytaniu. |
|
|
yes, we can!!! ;)
2013-06-14, 13:36
Pomógł 1 raz(y).
|
wydaje mi się, że dla kolegi chodzi o uzyskanie koloru białego dla jakiegoś elementu, bez żadnych cieni, odbić, itp, itd... (czyli uzyskać taki sam efekt jak przy standardowym szarym) PS Ja też chętnie się dowiem, jak to wykonać. |
|
|
2014-01-02, 15:18
Pomógł 0 raz(y).
|
Ale po co się kopać z koniem ? Od widoku modelu w obszarze roboczym do uzyskania dostatecznie dobrej jakości wizualizacji dzieli kilka kliknięć. Może lepiej przyzwyczaić się do tego, że wybierając biały materiał, jego odwzorowanie w obszarze roboczym nie będzie 1:1. |
|
|