Autor | Wypowiedź |
2013-03-29, 13:38
Pomógł 0 raz(y).
|
Próbowałem nauczyć się czegoś nowego i w tym celu chciałem odpalić samouczki, ale okazało się, że nie działają: Połączenie z internetem mam na pewno, bo ciągle po nim chodzę. W zaporze sprawdziłem i Solidworks ma odblokowany dostępo do internetu: Zresztą próbowałem nawet teraz z wyłączoną zaporą i i tak efekt ten sam. Sprawdziłem też z wyłączonym antivirusem i ciągle bez zmian. Co jeszcze może blokować samouczka z solidworksa, albo czy jest możliwość żebym nie miał go zainstalowanego(przecież jest online)? I żeby nie było, samego solidworksa też nie mam ani jakiegoś okrojonego, ani nielegalnego- z uczelni mam licencję i na uczelni samouczek działa bez zarzutu. |
|
|
Konstruktor
2013-03-29, 21:51
Pomógł 0 raz(y).
|
a na wyjsciu nie masz poblokowanego antyvirem? |
|
|
2013-03-30, 00:21
Pomógł 0 raz(y).
|
O ile takie wyłączenie antywira wyłącza również jego zaporę- a wierzę że tak właśnie jest, to nie daje to żadnego efektu dalej |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2013-04-01, 17:24
Pomógł 406 raz(y).
|
Tak samo jak pliki pomocy znajdują się w katalogu językowym ...Solidworks lang polish, to i pewnie są tam samouczki w plikach .*chm i można je odpalić ręcznie. Sprawdź czy są tam fizycznie, jeżeli są to zapewne to wina przeglądarki. |
|
|
2013-04-01, 21:45
Pomógł 0 raz(y).
|
Tak to wygląda: Czy to na pewno właściwa ścieżka? Jeśli tak to mamy odpowiedź, pozostaje pytanie czy ktoś mi może podesłać te pliki(i dokładną ścieżkę), chyba że są duże to wezmę z uczelni, ale to dopiero w czwartek. Dodam jeszcze że mimo, że nie widzę tam plików pomocy, to mimo wszystko pomoc solidworks się uruchamia: |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2013-04-01, 23:35
Pomógł 406 raz(y).
|
Plik się nazywa swtutorial.chm i znajduje się w katalogu (domyślnie) Program files > SolidWorks Corp > SolidWorks > lang > polish, sorry - mój błąd, nie chodziło o program data a o program files. |
|
|
2013-04-02, 00:36
Pomógł 0 raz(y).
|
Miałeś rację, wszystkie samouczki są, na potwierdzenie(zgodnie ze zwyczajem): Więc tak na prawdę ręcznie mógłbym wynajdywać konkretne samouczki, które mnie interesują, choć byłoby to uciążliwe- tym bardziej w przypadku gdy interesowały mnie głównie samouczki z simulation(których być może w tym folderze nawet nie ma). Czy jest możliwe by program nie radził sobie z odnajdywaniem tych plików z powodu zainstalowania solidworks'a w innej niż domyślna ścieżka(co widać na zdjęciu)? Widzę że znasz ten program od samych podstaw, czy masz więc jakiś pomysł jak to naprawić? (problem z przeglądarka o którym wspomniałeś post wyżej, spróbowałem rozwiązać przez zmianę domyślnej przeglądarki na Internet explorer i następnie na google chrome- dotychczas używałem firefoxa, ale ciągle bez zmian- o ile to w ogóle chodziło o przeglądarkę internetową) |
|
|