Autor | Wypowiedź |
2016-11-08, 08:44
Pomógł 18 raz(y).
|
Nic się w komputerze nie zmieniło, wersja SW ciągle ta sama, Rx niczego złego nie wykazuje a wydajność spadła drastycznie. Przykład - podświetlenie krawędzi modelu po jej kliknięciu - do niedawna był to ułamek sekundy, teraz wyraźnie widzę jak się "rysuje", trwa to wyraźnie dłużej. Inne rzeczy tak samo, chociażby prawoklik na elemencie - kiedyś pyk i już, teraz trwa to nawet sekundę. Pierwsze co myślę to aktualizacja sterownika, ale póki co nie chcę ruszać, bo przecież działało, a z doświadczenia wiem, że niepotrzebna aktualizacja sterowników albo reinstall solida może jeszcze pogorszyć. Co radzicie? |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2016-11-08, 10:05
Pomógł 406 raz(y).
|
Coś musiało sie wydarzyć... Ja na przykład miałem takie coś. Zassał się update Windows (używam Win 10), oczywiście automatycznie. Pewnego dnia przez przypadek patrzę, nie działa szkło powiększające. Zaglądam w opcje, a tam włączone przyspieszenie programowe OpenGL. I się okazało, że po tej aktualizacji program wywalił kilka sterowników, m.in. karty graficznej zostawiając tylko ten podstawowy. 3 godziny zajęło mi naprawienie szkód. Piszę o tym bo być może jest to jakiś kierunek poszukiwań. |
|
|
2016-11-08, 10:18
Pomógł 18 raz(y).
|
Ja mam win7 i jakieś update'y wpadają średnio co kilka dni. Ale wszystko wydaje się być OK, menedżer urządzeń OK, żadnych błędów, wszystko wyczyszczone (tempy itd) i bez zmian, katorga. |
|
|
2016-11-08, 11:46
Pomógł 406 raz(y).
|
No to może naprawa instalacji... |
|
|
2016-11-08, 13:15
Pomógł 18 raz(y).
|
Zmieniłem sterownik (ATI) na... starszy i wygląda na to, że jest OK. Był 8.911 jest 8.850 EDIT: Nie, jednak znów to samo. :-/ |
|
|
2016-11-08, 16:41
Pomógł 406 raz(y).
|
Nagraj zachowanie RX'em i podeślij do dystrybutora - niech prześlą na support do analizy. Gdzieś musi tkwić przyczyna. |
|
|
2016-11-09, 09:36
Pomógł 18 raz(y).
|
Już prawie wysłałem (swoją drogą ostatnie okno w tym wysyłaniu jest trochę głupie...) ale jeszcze zerknąłem do Rx-a i dopiero teraz zauważyłem, że "włączone jest programowe OpenGL". Śmiga. |
|
|