Autor | Wypowiedź |
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2010-09-23, 19:09
Pomógł 406 raz(y).
|
Czy posiada ktoś może makro do zapisywania wybranej konfiguracji jako oddzielnego pliku SW? |
|
|
..
2010-09-24, 07:28
Pomógł 3 raz(y).
|
Witam. Jedynie mogę polecić żebyś zerknął tu [url=http://solidworkscenter.com/Community/Page.aspx?CPDId=19742]http://solidworkscenter.com/Community/Page.aspx?CPDId=19742 , są podane strony z makrami, ale pewnie już tu szukałeś ;-), jako takiego makra nie mam niestety. Pozdrawiam Łukasz. |
|
|
Wykonam każde makro w SolidWorks
2010-09-24, 15:15
Pomógł 12 raz(y).
|
Witam, Nie posiadam, ale napisałem szybko specjalnie dla Ciebie funkcję w VB.NET. Myślę, że nie powinieneś mieć problemów z przejściem na macro, ale jakbyś miał daj znać. Krótki opis procedury: Działa poprawnie tylko z częścią, dlatego wrzuciłem zabezpieczenie. Aktywujesz konfigurację, którą chcesz zostawić i uruchamiasz procedurę. Wyskoczy ci jeszcze okienko, w którym wpisz nazwę. Zostanie utworzony model z jedną konfiguracją z nową nazwą. Pozdrawiam Karpiuk Michał - ADKSolid Dim swApp As SldWorks Dim swModel As ModelDoc2 Dim vConfigNameArr As Object Dim vConfigName As Object Dim swActiveConf As Configuration Dim swConf As Configuration Dim swConfMgr As ConfigurationManager Dim TabName() As String Dim i As Integer = 0 Dim Str As String Dim splitter As Integer Dim TrimString As String = String.Empty Dim NowaNazwa As String swApp = CreateObject("SldWorks.Application") swModel = swApp.ActiveDoc If swModel.GetType = 1 Then swConfMgr = swModel.ConfigurationManager swActiveConf = swConfMgr.ActiveConfiguration vConfigNameArr = swModel.GetConfigurationNames ReDim TabName(UBound(vConfigNameArr) - 1) For Each vConfigName In vConfigNameArr swConf = swModel.GetConfigurationByName(vConfigName) If Not swConf.Name = swActiveConf.Name Then TabName(i) = swConf.Name i += 1 End If Next For i = 0 To UBound(TabName) swModel.DeleteConfiguration2(TabName(i)) Next Do NowaNazwa = InputBox("Wpisz nową nazwę", "Macro Michała Karpiuka (ADKSolid)") Loop Until Not NowaNazwa = "" Str = swModel.GetPathName splitter = Str.LastIndexOf("") + 1 If splitter > 0 Then TrimString = Str.Substring(0, splitter) End If swModel.SaveAs3(TrimString & "" & NowaNazwa & ".SLDPRT", 0, 0) Else MsgBox("Macro na razie działa poprawnie tylko z częściami", MsgBoxStyle.Information) End If |
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2010-09-25, 09:08
Pomógł 406 raz(y).
|
To nie bezpośrednio dla mnie, ale dzięki. Najwyżej skieruję zaintereswanych do Ciebie z prośbą o dopracowanie kodu pod ich potrzeby:) |
|
|
Wykonam każde makro w SolidWorks
2010-10-10, 19:11
Pomógł 12 raz(y).
|
I co przydała się moja pomoc? Proszę o kontakt do zinteresowanych ;) |