Autor | Wypowiedź |
SOLIDWORKS 2018
2017-04-24, 21:50
Pomógł 43 raz(y).
|
hej, Jak to możliwe, że na tych samych wersjach SW przy tworzeniu makra mogę je zapisać na jednej wersji SW tylko jako .swp a na drugiej mam do wyboru oprócz .swp jeszcze .vbproj i .csproj ? Doinstalowalem api sdk ale nie pomogło. |
|
|
.
2017-10-05, 08:30
Pomógł 52 raz(y).
|
Witam, Dołączam się do tematu. Po przejściu na Win10 we wszystkich SW 2015 SP 5 w firmie nie ma możliwości uruchomienia ani edycji makr VSTA (.dll), jest tylko .SWB i .SWP. Zainstalowanie API SDK też nie pomogło. PS Zainstalowałem na próbę SW2016 i jest ok. Na necie wyczytałem informację MS ( https://forum.solidworks.com/thread/99114 ), że SW2015 SP5.0 ma normalnie działać w Win10, Ściema :( |
|
|
.
2017-10-25, 15:17
Pomógł 52 raz(y).
|
Niestety poprawka. Pod SW 2016 i 2010 też nie chodzi. Poprzednio napisałem , że jest ok. ale to była zmyłka. Pokazywał się wybór vbproj i csproj ale się nie uruchamiało a później znikał też wybór vbproj i csproj i zostawał jedynie swp. Po przeładowaniu SW sytuacja się powtarza. |
|
|
SOLIDWORKS 2018
2017-10-26, 09:05
Pomógł 43 raz(y).
|
W SW 2018 też tylko *.swp |
|
|
.
2017-10-26, 15:37
Pomógł 52 raz(y).
|
Oto fragment odpowiedzi od eksperta SolidWorks: . . . Proszę też sprawdzić czy zainstalowany jest .NET framework 3.5? Kolejna rzecz, przy instalacji SOLIDWORKS trzeba zainstalować/zaznaczyć „Visual Studio Tools”. Tego niestety nie da się doinstalować (modyfikuj instalacje) tylko trzeba odinstalować SOLIDWORKS i zainstalować ponownie (przy pierwszej instalacji jest możliwość wybory tego narzędzia). . . . Sprawdziłem i niestety VisualStudio 2015 nie mam zainstalowanego. :( "Trochę" mnie to wkurzyło, bo ta opcja moim zdaniem przy instalacji powinna być domyślnie włączona. Solida instalował nasz informatyk i on nie miał o tym pojęcia. To jest chyba specyfika Win 10 bo poprzednio na Win 7 nie miałem tego a wszystko działało prawidłowo. No cóż trzeba będzie trochę posiedzieć nad reinstalacją SW . |
|
|
Zibi
2018-08-03, 08:49
Pomógł 0 raz(y).
|
Podłęcze się do tematu Zainstalowałem właśnie w domu SW 2017 bo na takim pracujemy. Mam co prawda możliwość wyboru zapisu nagranego makra do formatów (*.csproj czy .vbproj) lecz próba zapisu kończy się takim komunikatem ![]() następnie jeszcze jeden ![]() nic oczywiście nie zapisuje Przy instalacji zaznaczyłem VSTA nie wiem co jeszcze robię nie tak da się to jakoś rozwiązać ?? |
|
|
.
2018-08-03, 09:56
Pomógł 52 raz(y).
|
Mi instalował przez TeamViewera konsultant z Solideksperta bo samemu pomimo zaznaczenia tej opcji nie udało się. Strasznie coś mieszał i ustawiał, niestety nie zakodowałem wszystkiego co robił. Ale w końcu działa wszystko. |
|
|
Zibi
2018-08-06, 08:08
Pomógł 0 raz(y).
|
No to ładne cacko jak bez piątego stopnia wtajemniczenia nie można poprawnie zainstalować i skonfigurować SOLIDWORKS nie bardzo wiem gdzie teraz uderzyć. |
|
|
.
2018-08-06, 08:57
Pomógł 52 raz(y).
|
Jak dobrze pamiętam to opcji VSTA nie zaznaczał tylko coś innego ... porażka. Jeśli masz licencję to zwróć się o pomoc do eksperta. |
|
|