Autor | Wypowiedź |
Dariusz Sobera
2011-03-06, 19:50
Pomógł 0 raz(y).
|
Witam mam pytanko czy jest może dostępne takie makro , które pozwala na zapis seryjny np. ze złożenia konstrukcji która składa się z kilku blach potrzebuje z automatu zapisać pliki w dxf lub pdf. Posiadam makro ale tylko do zapisu każdego z plików kolejno. Proszę o pomoc. Poniżej załączam plik makra http://www.speedyshare.com/files/27245991/zapisz.swp |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2011-03-06, 22:09
Pomógł 406 raz(y).
|
Jest wiele możliwości, po pierwsze proponuję sprawdzić harmonogram zadań, gdzie istnieje możlowość masowago zapisu plików do formatu DXF/DWG. Później polecam forum i dział z makrami, gdzie są linki do wielu stron o tej tematyce. Jeżeli nie znajdzie się nic, co trafia w 100% Twoich potrzeb odezwij się do kolegi Michala_Karpiuka - z pewnością coś pomoże :) |
|
|
Dariusz Sobera
2011-03-06, 22:17
Pomógł 0 raz(y).
|
Dziekuje |
|
|
Wykonam każde makro w SolidWorks
2011-03-09, 08:55
Pomógł 12 raz(y).
|
Jestem do dyspozycji ;) |
|
|
2011-03-21, 21:56
Pomógł 1 raz(y).
|
Witam speców :P Szukam i probuje zrobic makro dosc skompilowane ale bardzo urzyteczne. Mam zlozenie ktora sklada sie z np.10 elementow blach gietych . Chce by kazda z blach zapisal w postaci DXF. by odczytal z grubosci blachy i zapisl do odpowiedniego katalogu np :blacha #1.0 i tu zapisze czesci z blachy 1 i analogicznie blache z 2.0 zapisze do katalogu blacha #2 . druga sprawa pod czas otwarcia przez makro czesci by wydrukowal rysunek ktory wczesniej zrobilem . kolejnosc taka : Otwiera 1 czesc w zlozeniu drukuje rys czesci , zapisuje czesc w postaci dxf w odpowiednim katalogu otwiera 2 czesc i robie tak samo Prosze o pomocbadz jakies podpowiedzi jak to zrobic |
|
|
2011-03-22, 15:51
Pomógł 12 raz(y).
|
Witam, W następnym tygodniu będę robił bardzo podobne makro. Odezwę się |
|
|
2011-03-27, 17:53
Pomógł 12 raz(y).
|
Makro gotowe. Zapraszam do obejrzenia filmiku: kliknij tutaj Sprawa dość prosta: 1. otwórz po kolei każdy komponent (Component2) 2. pobierz z komponentu ModelDoc2 i sprawdź czy komponent jest częścią (Partem) - użyj GetType 3. sprawdź czy komponent typu część jest blachą tzn. czy posiada operację Flat-Pattern 4. pobierz ścieżkę komponentu 5. stwórz odpowiedniego stringa - ścieżkę pliku dxf 6. skorzystaj z funkcji SolidWorks API: ExportFlatPatternView pozdrawiam Karpiuk Michał ADKSolid |
|
|
Dariusz Sobera
2011-04-07, 21:12
Pomógł 0 raz(y).
|
Witam wracam sie z prośbą o pomoc P. Michała Karpiuka w sprawie makro jak poniżej. Witam mam pytanko czy jest może dostępne takie makro , które pozwala na zapis seryjny np. ze złożenia konstrukcji która składa się z kilku blach potrzebuje z automatu zapisać pliki w dxf lub pdf. Posiadam makro ale tylko do zapisu każdego z plików kolejno. Proszę o pomoc. Poniżej załączam plik makra http://www.speedyshare.com/files/27245991/zapisz.swp Ile czasu jest potrzebne by stworzyć takie makro?? |
|
|
2011-04-11, 17:54
Pomógł 12 raz(y).
|
Jak już wspomniałem jest już takie makro dostępne - odezwij się e-mailem. Co do pytanie. Makro można stworzyć dosyć szybko, jeśli oczywiście kiedykolwiek programowałeś. pozdrawiam Karpiuk Michał www.adksolid.com |
|
|