Autor | Wypowiedź |
SW 2022 x64 SP2.0
2012-09-20, 07:52
Pomógł 2 raz(y).
|
Witam serdecznie, czy mógłby mi ktoś pomóc w zrobieniu makra jak w temacie. Solid posiada taką funkcję w standardzie, ale problem polega na tym, że nazwa rysunku różni się od nazwy cześci/złożenia. Początek nazwy jest taki sam, ale na końcu jest dodane oznaczenie wersji. Przykład: nazwa części 2058 3 005 nazwa rysunku 2058 3 005-01 Gdzieś na forum mignęła mi wypowiedź jednej osoby, która pisała o podobnym makrze, ale jeszcze tego tematu nie znalazłem. Z góry dziękuję za pomoc Grzesiek |
|
|
.
2012-09-20, 18:06
Pomógł 52 raz(y).
|
Witam, Ja właśnie pracuję nad takim makrem. Działa i obecnie jest w fazie testów. U mnie jest trochę inaczej bo model nazywa się tak : NazwaCzęści a rysunek : NumerRysunku NazwaCzęści , ale problem podobny. Ja sobie poradziłem tak, że za pierwszym razem rysunek zapisuję makrem, które dopisuje do pliku modelu informację o pliku rysunku (w dostosowanych włąściwościach) , a potem drugie makro na podstawie tej informacji otwiera rysunek z poziomu modelu. Pozdrawiam |
|
|
Wykonam każde makro w SolidWorks
2012-10-29, 20:22
Pomógł 12 raz(y).
|
Zwolak Grzegorz Witam serdecznie, czy mógłby mi ktoś pomóc w zrobieniu makra jak w temacie. Solid posiada taką funkcję w standardzie, ale problem polega na tym, że nazwa rysunku różni się od nazwy cześci/złożenia. Początek nazwy jest taki sam, ale na końcu jest dodane oznaczenie wersji. Przykład: nazwa części 2058 3 005 nazwa rysunku 2058 3 005-01 Gdzieś na forum mignęła mi wypowiedź jednej osoby, która pisała o podobnym makrze, ale jeszcze tego tematu nie znalazłem. Z góry dziękuję za pomoc Grzesiek Temat aktualny? Dokładnie tak jak Włodzimierz mówi. Mając odpowiednie informacje np. we właściwościach nie będzie problemu. pozdrawiam |
|
|