Autor | Wypowiedź |
2016-03-01, 15:47
Pomógł 0 raz(y).
|
Cześć, Pracuje właśnie nad własnym standardem w Kreatorze otworów i mam dwa pytania: - w jaki sposób wypełnić dane przy dodawaniu nowego rozmiaru gwintu? Wpisuje wszystkie wartości i występuje błąd "Wprowadź prawidłowe wartości dla każdego pola" - jest opcja aby skorzystać z opisu gwintu dla otworu z pogłębieniem stożkowym? Chciałbym aby po zwymiarowaniu go widniał opis: Pogłębienie pod M6 |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2016-03-01, 16:28
Pomógł 406 raz(y).
|
Może chodzi o seperator, w niektórych tabelach jest wymóg stosowania kropki. A co do drugiego pytania, za to co się wyświetla w opisie odpowiada plik calloutformat w katalogu lang/polish. Ma on strukturę xml i można go modyfikować. ps. dobrze jest zrobić kopię przed.. |
|
|
2016-03-02, 08:37
Pomógł 0 raz(y).
|
No wlaśnie separator sprawdzałem. Dla testu kopiowałem zawartość tekstu z istniejącego rozmiaru. Jedynie nie wypełniam serii. Odnośnie pliku calloutformat to w lokalizacji mam dwa pliki: calloutformat.txt i calloutformat_2.txt. Jest to prawidłowe? W żadnym z nich nie mogę znaleźć odniesień do stworzonego przeze mnie standardu. Doczytałem już i wiem, że drugi plik jest uproszczoną formą i odnosi się on tylko do narzędzia Objaśnienie otworu. Jest opcja aby także przy tych otworach skorzystać z Inteligentnego wymiaru? Różnice między otworami gwintowanymi a z pogłębieniem stożkowym jest to, że w tym drugim nie ma objaśnienia gwintu. Jest możliwość dodania go? |
|
|
2016-03-04, 13:54
Pomógł 0 raz(y).
|
Dodatkowe pytanie do tworzenia własnego Kreatora Otworów: Jest możliwość zmienienia nazwy istniejących i dodania nowych typów pasowań w prześwitach śrub? Oczywiście mowa o własnym standardzie. |
|
|