Autor | Wypowiedź |
2018-04-24, 21:56
Pomógł 0 raz(y).
|
Witam :) posiadam studencką wersję SW2018. Mam problem z tworzeniem gwintu zewnętrznego, a polega on na tym, że nie mam możliwości wyboru specyfikacji gwintu (listy z typem i rozmiarem gwintu są puste). Próbowałem konfigurowania Toolboxa ale nie znalazłem tam nic związanego z gw. zewnętrznym.Czy ktoś jest w stanie pomóc? :) |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2018-04-25, 09:31
Pomógł 406 raz(y).
|
Czy kreator otworów działa normalnie? Może w opcjach > lokalizacje plików nie jest zdefiniowana ścieżka (albo jest to katalogu EN). |
|
|
2018-04-25, 17:22
Pomógł 36 raz(y).
|
Witam, Jeśli chodzi o imitację zewnętrzną gwintu to można tak: Zaznaczyć trzeba w opcjach: Pozdrawiam. |
|
|
CSWE, CSWI, Inż. wsparcia technicznego CAD, SIM i PDM w SOLIDEXPERT
2018-04-26, 14:24
Pomógł 0 raz(y).
|
Panie Rafale, proszę przejść do opcji programu -> lokalizacje plików -> profile gwintów. Dla wersji 2018 z domyślnymi ustawieniami ścieżka powinna wyglądać tj. na załączonym zrzucie. Następnie należy przejść do folderu wskazanego na pierwszym zrzucie (domyślnie folder ProgramData jest ukryty) i sprawdzić, czy znajdują się tam profile gwintów. Więcej o operacji można znaleźć pod linkiem: http://help.solidworks.com/2018/polish/SolidWorks/sldworks/c_thread_wizard.htm?id=b43648a4e318498caef4f155fc534ba0#Pg0&ProductType=&ProductName= PS. Proszę jednak uważać z używaniem tego narzędzia, ponieważ takie modele są bardzo wymagające dla karty graficznej (duża liczba trójkątów). W jakim celu zalezy Panu na wygenerowaniu rzeczywistego gwintu, a nie wizualizacji, o jakiej jest mowa w poście Pana Kazimierza? Pozdrawiam Alek |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2018-04-26, 22:17
Pomógł 406 raz(y).
|
A mi się wydaje, że rozmawiamy o braku standardów w liście rozwijalnej Oznaczenia gwintu, a nie operacji Gwint. Księżopolski Aleksander Panie Rafale, proszę przejść do opcji programu - lokalizacje plików - profile gwintów. Dla wersji 2018 z domyślnymi ustawieniami ścieżka powinna wyglądać tj. na załączonym zrzucie. Następnie należy przejść do folderu wskazanego na pierwszym zrzucie (domyślnie folder ProgramData jest ukryty) i sprawdzić, czy znajdują się tam profile gwintów. Więcej o operacji można znaleźć pod linkiem: http://help.solidworks.com/2018/polish/SolidWorks/sldworks/c_thread_wizard.htm?id=b43648a4e318498cae f4f155fc534ba0#Pg0&ProductType=&ProductName= PS. Proszę jednak uważać z używaniem tego narzędzia, ponieważ takie modele są bardzo wymagające dla karty graficznej (duża liczba trójkątów). W jakim celu zalezy Panu na wygenerowaniu rzeczywistego gwintu, a nie wizualizacji, o jakiej jest mowa w poście Pana Kazimierza? Pozdrawiam Alek |
|
|