Autor | Wypowiedź |
Projektant/konstruktor
2021-12-21, 11:56
Pomógł 0 raz(y).
|
Witam, Poszukuje jakiegoś praktycznego poradnika jak zamodelować strukturę na ścianie części w solidworks do późniejszego wyfrezowania u płycie modelarskiej. przykładowa struktura poniżej w pliku. Jak w ogóle podejść do tego tematu w solidworksie? |
|
|
2021-12-21, 15:43
Pomógł 36 raz(y).
|
Witam. Brak pliku. |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2021-12-21, 22:58
Pomógł 406 raz(y).
|
W edycji posta lub w odpowiedzi proszę dołączyć ponownie obrazek. |
|
|
Projektant/konstruktor
2021-12-22, 08:14
Pomógł 0 raz(y).
|
witam, Przepraszam ale miałem problem z czytaniem z zrozumieniem :) Pozdrawiam |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2021-12-22, 15:32
Pomógł 406 raz(y).
|
Gdyby to było do wydruku 3D to byłoby łatwiej, bo można mapować teksturę z obrazka. Ale jeżeli ma to być model normalny a nie slt (siatkowy) to wymagać będzie sporo pracy. Wydaje mi się, że najłatwiej to da się zrobić swobodnym formowaniem. Druga opcja to zrobienie kilku prążków, powielenie i ułożenie ich w złożeniu. Po tej operacji trzeba wszystko scalić. |
|
|
Projektant/konstruktor
2021-12-22, 15:57
Pomógł 0 raz(y).
|
Dziękuje za informacje, najgorzej ze to ma być raz na płaskiej powierzchni(według mnie łatwiej), raz na wycinku walca. To jadę do sklepu po dużo kawy:) Najgorsze jest to, że ja nie widzę w tych teksturach klucza układu "sekcji wzoru" pod szyk albo lustro. Jak by to było całkowicie losowe ułożenie wzoru. To musi być przygotowane do wyfrezowania formy. |
|
|