Autor | Wypowiedź |
2013-05-25, 10:25
Pomógł 0 raz(y).
|
Witam, jak w temacie (pytania solid 2013): 1)wstawiam belkę w rysunek, wykonuje przerwanie, następnie dostawiam dwa kolejne rzuty. i teraz pojawia się problem następujący, podczas próby edycji przerwania (zwiększenia, zmniejszenia), dolny rzut nie zmienia się. Co zrobić aby wszytki rzuty się aktualizowały, jeżeli zmieniam podział. 2)odnośnie zmienionego w 2013 widok przekrój. Opcja poziom, pion chodzi wszytko pięknie, ale przekrój pomocniczy, został tak spierdzielony albo ja sobie z nim nie radze. W wcześniejszych wersjach mogliśmy wstawić aby ten widok by był równoległy do danej płaszczyzny podczas jego rysowania (odniesienia). Teraz wstawiam go na oko manipulując linia lub wstawiam go w linii ale nie można go wtedy odsunąć. Chyba ze ja cos źle robię, proszę o podpowiedzi ja sobie można z tym poradzić. Pozdrawiam Paweł |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2013-05-25, 13:58
Pomógł 409 raz(y).
|
Ad. 1. We właściwościach widoku należy włączyć wyrównanie z rodzicem.![]() Co do drugiego pytania nie mam jasności, ale odznacz Automatycznie uruchom widok przekroju i można dowolnie edytować linię szkicu (przekroju). "Na oko" w inżynierii to nie przystoi...;) |
|
|
2013-05-27, 08:55
Pomógł 0 raz(y).
|
wielkie DZIEKI!!! kolejne piwo dla Pana Pawla. Pozdrawiam Pawel |
|
|