Autor | Wypowiedź |
2017-10-18, 11:25
Pomógł 0 raz(y).
|
Witam! Wstawiając tabelę listy elementów ciętych po zaznaczeniu funkcji "Nazwa elementu z listy elementów ciętych" chciałbym uniknąć dodatkowego opisu jak zaznaczone na screenie. Jest sposób aby tego uniknąć? Nie chciałbym w tym przypadku używać właściwości dostosowanych Description lub Opis. |
|
|
2017-10-19, 15:32
Pomógł 1 raz(y).
|
U mnie tego nie ma, mam SW 2012 SP2.0 Pokaż proszę drzewo operacji |
|
|
2017-10-20, 07:20
Pomógł 0 raz(y).
|
W drzewie operacji wygląda podobnie |
|
|
2017-10-20, 13:47
Pomógł 1 raz(y).
|
Cześć, masz zaznaczoną opcję we właściwościach pliku by do nazwy kopiował Description z pliku sldlfp (przekrój belki). nr w nawiasie to id tego elementu -podobnie do złożenia. rozróżnia elementy o tej samej nazwie dodatkowym identyfikatorem. Ja osobiście mam to odznaczone i te nazwy mam zgodne z numeracją partów. następnie w liście elementów ciętych mam widoczny rozmiar użytego profilu (columna description). Pozdr LP |
2017-10-23, 09:02
Pomógł 0 raz(y).
|
witam! Czy Twoje rozwiązanie wiąże się z dostawieniem dodatkowej kolumny i wprowadzaniem nazw elementów z ręki? Odznaczenie funkckcji "rename cut..", nie powoduje pozbycia się dodatkowego id elementu, czy wg Ciebie istnieje taka mozliwość bez dodawania dodatkowej kolumny? Pozdrawiam |
|
|