Autor | Wypowiedź |
2010-12-28, 18:22
Pomógł 1 raz(y).
|
RYSUNEK 1. Automatycznie wstawianie osi na rzutach i przekrojach (na rzucie glownym są osie a na innych musze recznie wstawiac. 2. Jak to w SW jest z tymi rzutami? - moge jak w catii wybrać jakaś plaszczyzne i taki mi wstawia rzut na rysunek - dodatkowo przed zaakceptowaniem rzutu moge go poobracać. A w SW widze że tylko szablon rzutów. 3. Jak wstawiać wymiary do ostrego? 4.Jak ustawić aby wyrwanie było cienką linią? 5.Jak ustawić aby linie styczne wyświtlane na rysunku były linią grubą? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam |
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2010-12-28, 19:03
Pomógł 406 raz(y).
|
1. narzędzia > opcje > właściwości dokumentu > opisywanie szczegółów - jest opcja, która decyduje o wstawianiu w nowych rzutach osi 2. po prawej stronie znajduje się paleta widoków. Poza tym można wstwić jeden rzut i od niego rzutować pozostałe. 3. nie rozumiem 4 i 5. narzędzia > opcje > właściwości dokumentu >krój linii, jeżeli nie ma danego typu to albo jest to kwestia przypisania do warstwy albo zmiany lokalnie w danym rzucie (format linii) |
2010-12-28, 20:25
Pomógł 1 raz(y).
|
Ad.2 Ta Paleta mnie nie zadowala. Czasem potrzeba rzut którego nie ma na tej palecie. Wydaje mi się że musze zdefiniować widok w modelu i pozniej wykorzystać go do rzutowania. Kwestia jeszcze obrotu rzutu. Ad.3 Załączam obrazek: Ad4i5 - jeszcze nie sprawdziłem |
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2010-12-28, 20:57
Pomógł 406 raz(y).
|
Jeżeli brakuje widoku w palecie to albo można go zdefiniować w modelu albo odpowiednio rzutować w rysunku. Czasem można użyć rzutu pomocniczego, od niego rzutować oczekiwany i usunąć rodzica albo ukryć. Nie ma takiej opcji żeby nie dało się wykonać jakiegoś rzutu... A obraca się po wstawieniu a nie przed - ot taka różnica. |