Autor | Wypowiedź |
2019-01-23, 08:56
Pomógł 0 raz(y).
|
Witam, mam problem z przekrojem w dużym złożeniu (kilkadziesiąt pod złożeń, kilka set detali) i gdy robię przekrój w solidzie, to widok przekroju wygląda jak na załączonym pliku "przekroj". W przekroju widać na górze i dole cieniowanie(?), które podczas eksportu do DWG powoduje brak przekroju, a jedynie widok ściany z zewnątrz. Rezultat eksportu do DWG pokazałem w pliku DWG. Próbowałem zmieniać w złożeniu: - włącz/wyłącz speedpack - włącz/wyłącz tryb "odciążony" - zmiana formatu arkusza - wykonać rysunek od nowa - złożenie nie ma błędów przebudowy, powyższe nie przyniosły rezultatu. Jakieś sugestie co może być przyczyną? |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2019-01-23, 11:51
Pomógł 406 raz(y).
|
Niestety takie błędy się zdarzają w dużych złożeniach. Nie bardzo można z tym walczyć oprócz zgłoszeń do dystrybutora. Czasem pomaga zmiana jakości wyświetlania widoku, czasem pomoże globalna zmiana ustawień opcji wyświetlania dla trybu ULU. Jednak reguły nie ma. |
2019-01-23, 12:02
Pomógł 0 raz(y).
|
Zmiana trybu ULU nie pomaga |
|
|
2019-01-23, 12:15
Pomógł 406 raz(y).
|
Nie zmiana trybu, tylko ustawienia jakości trybu (opcje - jakość obrazu). |
2019-01-23, 12:15
Pomógł 406 raz(y).
|
Nie zmiana trybu, tylko ustawienia jakości trybu (opcje - jakość obrazu). |
2019-01-23, 13:05
Pomógł 0 raz(y).
|
Kęska Paweł Nie zmiana trybu, tylko ustawienia jakości trybu (opcje - jakość obrazu). To również nie przynosi efektu. Testowałem to złożenie na innym stanowisku - efekt ten sam. Po wygaszeniu kilku pod złożeń problem nie występuje. Czy jest jakiś limit wyświetlanych części, po którym Solid mógłby się tak zachowywać? |
|
|
2019-01-23, 14:25
Pomógł 406 raz(y).
|
Nie spotkałem się z limitem, ale wiem od klientów, że takie problemy występują (a nie powinny). Tak jak pisałem, czasem za pomocą zmian niektórych opcji udaje się to ominąć, ale żadnej powtarzalności w tym nie ma. Pozostaje nałożenie dwóch widoków, ręcznie dorysowanie czegoś lub modyfikacje po zapisie do dxfa. Jednak uważam, że takie działanie powinny być zgłaszane i niech DS Corp. naprawia bo to nie jest program za 1000 zł. |
2019-01-23, 14:38
Pomógł 0 raz(y).
|
Dziękuję za pomoc p. Pawle :) |
|
|