Autor | Wypowiedź |
Użytkownik usunięty
|
|
|
Początkowo nie przywiązywałem do tego uwagi, każdy .slddrw był wykonywany w standardowym arkusu, co program zaproponował, to zatwierdzałem, ale jaes to męczące wszystkie ustawienia trzeba ręcznie wykonywać. Stworzyłem szablon rysunków; problem jak przenieść lub skopiować wszystkie wykonane rysunki do utworzonego szablonu? |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2011-11-05, 21:33
Pomógł 406 raz(y).
|
Najrozsądniej chyba makrem, tutaj przykładowe: http://www.lennyworks.com/solidworks/SWXMacros/TemplateSwitch.zip |
|
|
Użytkownik usunięty
|
|
|
czy mógłbyś jeszcze opisać jak postępować po ściągnięciu plików? |
|
|
2011-11-07, 07:13
Pomógł 18 raz(y).
|
W załączniku masz plik txt. Przeczytaj. |
|
|
SW,CATIA
2012-02-08, 09:45
Pomógł 3 raz(y).
|
Witam, Podłączę się tutaj mam tez pytanie o szablony:) Mam przygotowane kilka szablonów, rysunków, partów i teraz chcę to wrzucić każdemu użytkownikowi, aby wszyscy korzystali z tych samych, czy muszę każdemu skopiować każdorazowo na PC te szablony do katalogu? czy można to np. jakoś z serwera ściągnąć? Pozdrawiam Gtokarczyk |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2012-02-08, 10:27
Pomógł 406 raz(y).
|
W opcjach systemu > lokalizacje plików ustawia się ścieżki do plików szablonu. Można wskazać (a nawet jest zalecane) 1 ścieżkę dostępu np. na serwerze. Jednak dobrze jest mieć również kopię lokalnie, po prostu będzie widoczna dodatkowa zakładka podczas wybierania nowego szablonu. |
|
|