Autor | Wypowiedź |
Ciągle uczący się młody człowiek
2012-01-04, 20:27
Pomógł 2 raz(y).
|
Witam w jaki sposób mozna wykonać przekrój aby widok mogł być swobonie przemiwszczane po arkuszu tak jak jest to w przy widoku szczegułów. Kiedyś to wiedziałem ale jakoś zapomniałem :) Drugie pytanie jak wykonać, gdzie znajduje sie opcja uniemożliwiajaca przenikania się dwóch części podczas ich przemieszczania w złozeniu. Pozdrawiam |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2012-01-04, 20:41
Pomógł 406 raz(y).
|
Co do pierwszego pyt. to prawy klikasz na widoku > wyrównanie > usuń wyrównanie (ale tak na marginesie - dla przekroju to chyba nie jest wskazana opcja...). A co do drugiego, wybierając przenieść/obróć > wykrywanie kolicji > zatrzymaj przy kolizji. |
|
|
Ciągle uczący się młody człowiek
2012-01-04, 22:31
Pomógł 2 raz(y).
|
Dziękuję za odpowiedź wiem że niby w 1 przypadku niejest to wskazane ale mam wałek poiomo i rysuje linię przekroju pionowo i chciałbym aby przekrój był pionowo w dole tak jak to pokazuje np ksiażka Pana Dobrzeńskiego a narazie domyślie mogę wstawić tylko po prawej albo lewej stronie wałka chodzi mi o coś takiego http://www.dabek.nazwa.pl/andrzej/walek-dft.gif Co do 2 to bardziej mi chodzi o niepozwalanie przenikania kiedy mam już 2 złozone części np zawias jak w tutorialu i aby podczas ruchu części nieprzenikały się :) Pozdrawiam i dziękuje |
|
|