Autor | Wypowiedź |
2011-09-20, 14:23
Pomógł 0 raz(y).
|
Witam Mam problem, nie mogę stworzyć nawet prostego tłocznika do blachy, wykonuję wszystkie czynności jak w pomocy SW tj. tworzę część, zaokrąglenia itd, potem narzędzie do formowania, wybierz scianę, zapisz jako plik sldftp. Otwieram element blaszany,bibliotekę, uaktywniam folder, wciągam tłocznik na blachę i kaplica, nie chce zrobić wytloczenia. tłocznik jest skierowany nie w materiał ale w drugą stronę "od blachy".Robiłem krok po kroku w/g elementu z biblioteki ale też nie chce działać. Stworzyłem parę elementów ale jest to samo na blasze jest tylko szkic. Dlaczego w bibliotece są pliki sldprt a w/g pomocy SW należy je zapisywać jako sldftp. jaka jest różnica?. Dlaczego w drzewku pliku sldprt z biblioteki nie ma narzędzia formowania tylko odrazu szkic do orientacji?. Co robię źle? Proszę o odpowiedż Andrzej K |
|
|
Panienka do wszystkiego
2011-09-20, 18:36
Pomógł 66 raz(y).
|
Kurant Andrzej Witam Mam problem, nie mogę stworzyć nawet prostego tłocznika do blachy, wykonuję wszystkie czynności jak w pomocy SW tj. tworzę część, zaokrąglenia itd, potem narzędzie do formowania, wybierz scianę, zapisz jako plik sldftp. Otwieram element blaszany,bibliotekę, uaktywniam folder, wciągam tłocznik na blachę i kaplica, nie chce zrobić wytloczenia. tłocznik jest skierowany nie w materiał ale w drugą stronę "od blachy".Robiłem krok po kroku w/g elementu z biblioteki ale też nie chce działać. Stworzyłem parę elementów ale jest to samo na blasze jest tylko szkic. Dlaczego w bibliotece są pliki sldprt a w/g pomocy SW należy je zapisywać jako sldftp. jaka jest różnica?. Dlaczego w drzewku pliku sldprt z biblioteki nie ma narzędzia formowania tylko odrazu szkic do orientacji?. Co robię źle? Proszę o odpowiedż Andrzej K Pliki nalezy zapisywac do folderu C:Program FilesSolidWorksdataDesign Libraryforming tools jako *.sldprt. musza one miec szkic do pozycjonowania. Pliki *.sldfrp to pliki biblioteczne o rozszerzonych mozliwosciach a nie tylko do tloczenia blachy. Pozdr. tomek |
|
|
2011-09-20, 18:57
Pomógł 0 raz(y).
|
Pliki które stworzyłem właśnie tam są zapisywane i obojętnie czy to plik sldprt czy sldftp tak samo przy wczytywaniu z biblioteki na blasze jest tylko szkic, a jaki to ma być szkic do pozycjonowania, muszę sam go nakreślić czy robi to program?. |
|
|
Panienka do wszystkiego
2011-09-20, 19:33
Pomógł 66 raz(y).
|
Czesc, tu masz taki przyklad, ktory zrobilem na szybko - na koncu drzewka jest ten zwykly szkic. Wciagnij z folderu na blache i zobacz czy dziala. U mnie dziala... http://www.pswug.info/image/forum/forum_760_8_491_3225.zip Pozdr. tomek |
|
|
2011-09-20, 20:28
Pomógł 0 raz(y).
|
dzięki tomek, działa, u mnie też działa wystarczylo na końcu umiejscowić zwykły szkic i zapisać. Pozdr. andrzej |
|
|
Użytkownik usunięty
|
|
|
czy można modyfikować te ktore są już w bibliotece? |
|
|
Panienka do wszystkiego
2013-04-19, 16:19
Pomógł 66 raz(y).
|
Jak najbardziej - skopiuj pod inna nazwe w windowsie i w SWX sobie dopasuj... Pozdr. tomek |
|
|