Autor | Wypowiedź |
2012-06-18, 15:10
Pomógł 0 raz(y).
|
witam robie lustro arkusza blachy na zlożeniu ustawiam sobie inna orientacje zapisuje w nowym pliku i niby wszystko jest ok. ale w ten sposób powstały element nie rozkałda mi się w arkuszu blachy? wogóle ta opcja rozłóż pali się na szaro i jest niedostępna. jakiś pomysł jak to zrobić zeby potem moc to rozłożyć na rysunku 2D ? |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2012-06-18, 16:40
Pomógł 406 raz(y).
|
Bo lustro jako nowa część (nie reoreintowana)jest jakby częścią wstawioną do części. Stąd należałoby ponownie użyć wstaw zgięcia. |
Panienka do wszystkiego
2012-06-18, 20:09
Pomógł 66 raz(y).
|
Czesc Pawel, dobre...., nie ma co. Ja z mojej strony dziekuje za info. Pozdr. tomek |
|
|
2012-06-19, 09:55
Pomógł 0 raz(y).
|
a no dobra a jak zrobić takie lustro które bybyło w pełni modyfikowalne, bo to ktore uzyskałem ma drzewko operacji inne w ktorym nie da sie nic zmienić co ciekawe element rozkłada mi sie wowczas kiedy rozłoże pierwowzór mimo tego że odkliknołem wszystki odnośniki i zerwałem wszystkie połączenia. także wżucam element lustra na arkusz 2D a rozkładam pierwowzór i on mi sie rozkłada równierz. czyli cel osiągniety troche naokoło ale działa. |
|
|
2012-06-19, 10:08
Pomógł 406 raz(y).
|
Nie do końca rozumiem. Robiłem to wiele x i działa ok. Zawsze możesz otworzyć część źródłową, wybrać opcję "lustro częsci" i porównać wyniki. U mnie po przerwaniu powiązania część lustrzana różni się od oryginału operacją przenieść/kopiuj - czyli tą, która zlustrowała żródło i normalnie da się ją rozkładać. Czyli u Ciebie nie przerwałeś jednak odniesień...skoro są zależne! |
2012-06-19, 11:12
Pomógł 0 raz(y).
|
słuchaj a jak robie w ten sposub że z paska biore wstaw lustro części i wtedy mi odrazu zżuca do innego nowego pliku i przerywam wiazani ijest ok ale w drzewku operacji nadal nie moge nic modyfikować mam tylko obiekty bryłowe. Jak zrobić żeby mieć całe drzewko operacji? |
|
|
2012-06-19, 11:22
Pomógł 406 raz(y).
|
Przecież jak byk widać, że jest w kontekście (symbol ->). Ale wyjaśnienie jest takie: odbicie lustrzane części nie jest zaimplementowane dla części wieloobiektowych - czyli nie zrobisz tego inaczej. |
2012-06-19, 11:50
Pomógł 0 raz(y).
|
hmm no dobra. w takim razie prosze cie o pomoc jak to zrobić. żeby mieć lustro takiej cześci z całym drzewkiem operacji. |
|
|
2012-06-19, 14:09
Pomógł 406 raz(y).
|
Nie znam rozwiązania. Jest to ogranicznie programu, więc albo trzeba "przeklikać" każdy obiekt konwertując na blachę albo może jakimś makrem... |