Autor | Wypowiedź |
2018-01-31, 16:28
Pomógł 0 raz(y).
|
Dzień dobry, jak mam dodać domyślne nazwy (domyślne właściwości) dla obiektów wyciąganych w konstrukcji spawanej? Z profilami nie ma problemu, wszystko potrafię edytować i na liście są. Ale dla blach które wyciągam w części konstrukcji spawanej nie ma nic - żadnych właściwości. Potrafię je dodać ręcznie, ale chciałbym żeby przy każdym detalu pojawiały się automatycznie (może pojawiać się to samo). |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2018-01-31, 18:49
Pomógł 406 raz(y).
|
Każda blacha ma automatycznie wygenerowanych 17 właściwości, co znaczy, że nic nie ma? Właściwości mają inne nagłówki niż konstrukcje spawane, obsługuję się je tą samą listą elementów ciętych (cut-list). Jakiś screen? |
|
|
2018-01-31, 20:43
Pomógł 2 raz(y).
|
Witam, Kolega pewnie miał na myśli blachę utworzoną przez operację wyciągniecia. Te 17 właściwości pojawia się w operacjach związanych z "arkuszem blachy". Ja osobiście stosuję tutaj takie rozwiązanie: Zaznaczam wszystkie blachy w liście elementów ciętych w Drzewie operacji. Wybieram opcję utwórz ramkę graniczną. SW "wpisuje" obiekt w najmniejszą możliwą bryłę a w jego właściwościach listy elementów ciętych pojawiają się trzy graniczne wymiary oraz automatycznie we właściwości "OPIS" pojawia się: "płyta, gr x szerokość x długość" Póki co lepszego rozwiązania nie znalazłem. |
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2018-01-31, 21:51
Pomógł 406 raz(y).
|
Kolega pewnie miał na myśli blachę utworzoną przez operację wyciągniecia. Racja - może tak być. Jeżeli o to chodzi, to najlepiej wszystkie wyciągnięcia robić blachami. A jeżeli już są gotowe, to można łatwo na blachę przekonwertować. Ja tak robię z zaślepkami czy wzmocnieniami. Jednak wszystko zależy, o jakie właściwości blach chodzi... |
|
|
2018-02-01, 07:59
Pomógł 0 raz(y).
|
Tak właśnie robiłem, poprzez wyciągnięcie. Zmienię w takim razie sposób na blachy. Ale i tak w opisie otrzymuję wartość "Sheet", a chciałbym żeby tam było napisane np. blacha lub tak jak Kolega pisał wyżej: "automatycznie we właściwości "OPIS" pojawia się: "płyta, gr x szerokość x długość"" Dodatkowo nie wczytuje mi materiału do tej blachy. Da się to dodać? I czy jest opcja żeby dodać jakąś moją właściwość która będzie się dodawała automatycznie (do tej dodanej blachy) za każdym razem gdy dodam blachę w konstrukcji spawanej ? |
|
|
2018-02-01, 09:00
Pomógł 2 raz(y).
|
W załączniku screeny jak to działa przy opcji ramki granicznej. Dla mnie to szybszy sposób w środowisku konstrukcji spawanej. Pokazałem też jak można dodać właściwości do wszystkich elementów listy. http://www.pswug.info/image/forum/forum_760_9_2792_9555.rar |
2018-02-01, 09:47
Pomógł 0 raz(y).
|
Super, działa. Wcześniej coś źle musiałem zrobić. Dzięki. Pozostaje pytanie: I czy jest opcja żeby dodać jakąś moją właściwość która będzie się dodawała automatycznie (do tej dodanej blachy) za każdym razem gdy dodam blachę w konstrukcji spawanej ? |
|
|