Autor | Wypowiedź |
2024-06-13, 11:03
Pomógł 0 raz(y).
|
Witam Zdarza się, że przy zapisie konstrukcji spawanej do złożenia znikają obiekty ale tylko te powielone, czyli zamiast np 5 generuje tylko 3. Nie ma to znaczenia jaki profil użyty, rura, profil, kątownik . Nie ma znaczenia przypisanie automatycznych nazw czy klikanie ręcznie. Gdzie szukać problemu? |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2024-06-13, 17:38
Pomógł 406 raz(y).
|
Jeżeli nie jest zaznaczone wchłoniecie (a nie jest) to za to, czy taki sam obiekt jest zapisany raz czy kilka x odpowiada opcja wyprowadź wynikowe części (...) - jeżeli to jest zaznaczone, program identyczną belkę zapisze raz, a w złożeniu powieli, czyli będą to kolejne wystąpienia tej samej części z numerami , itd. Najpierw należy sprawdzić listę elementów ciętych, a później szukać problemu ewentualnie w zapisie. Ja z tym nie miałem nigdy problemu. Może CTRL+Q a może są ukryte obiekty? Co wyświetla BOM w złożeniu? |
|
|
2024-06-14, 10:31
Pomógł 0 raz(y).
|
Elementy w liscie wystepują W złożeniu po eksporcie przez Zapisz Obiekty znikają Zrobiłem test nie tworząc pionowych rur w grupie a dodałem każdą oddzielnie. Wynik ten sam czyli brak dwóch. Kolejna próba, podmieniłem jedną rurę na inny typ i w złożeniu się pojawiła, więc jest to jakiś błąd w zliczaniu "Wyprowadź częsci wynikowe podobnych elementów" PS , elementy też znikaja na innej instalacji SW |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2024-06-14, 16:17
Pomógł 406 raz(y).
|
Mogę to sprawdzić u siebie, nic więcej nie wymyślę... jak coś keska@cadvantage.pl |
|
|