Autor | Wypowiedź |
2012-11-29, 14:02
Pomógł 0 raz(y).
|
Witam, wykonałem ramę z dwuteowników jako konstrukcje spawana, zapisuje rysunki, tworze arkusze. Lecz po modyfikacji rozstawu otworów konstrukcji spawanej, części nie są aktualizowane, a zatem rysunki posiadam z starymi rozstawami. Proszę o pomoc w jaki sposób zapisać cześć konstrukcji spawanej aby była aktualizowana za każdym razem gdy modyfikuje konstrukcje. Pozdrawiam PT |
|
|
Panienka do wszystkiego
2012-11-29, 14:43
Pomógł 66 raz(y).
|
Witam, chyba trzeba w modelu zaktualizowac Tabele/Liste Ekementow Konstrukcyjnych/Cietych. W FM na gorze... Pozdr. tomek |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2012-11-29, 17:28
Pomógł 406 raz(y).
|
Może masz wyłączoną opcje Automatyczna (aktualizacja) po kliknięciu na liście elementów ciętych konstr. spawanej... |
|
|
2012-11-30, 08:58
Pomógł 0 raz(y).
|
aktualizacja jest włączona...znalazłem wyjście ale nie do końca mnie satysfakcjonujące, a wiec otwieram cześć w kontekście, następnie zamykam i zostaje zaktualizowana, tylko musze potem robić to dla każdej części osobno, jak ominę któraś, będzie niedobrze. Pozdrawiam |
|
|
2012-12-03, 21:24
Pomógł 0 raz(y).
|
Próbowałeś po prostu przebudować model? ? |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2012-12-04, 09:15
Pomógł 406 raz(y).
|
Miałem taką przypadłość już w wersji 2012, że mimo ładowania wszystkich dokumentów odniesienia (opcje systemu > odniesienia zewnętrzne) program nie przebudowywał mi części wykonanych w kontekście do momentu ich otwarcia w nowym oknie. Projekt minął i temat odpuściłem ale było to mocno irytujące... niestety nie znam przyczyny. Same ustawienia programu wyglądały ok, więc może bug? |
|
|